tisdag, juni 19, 2007

Lösa katter


Jag bor i ett hyreshusområde och jag släpper ut min katt. Hade jag bott i Sundsvall hade det kunnat leda till vräkning. Jag förstår inte denna avesion mot lösspringande katter. Ja de gör sina behov i rabbatter och sandlådor. Vad är det farliga med det? Det hela känns som ett ganska typiskt stadboproblem. Själv är jag uppvuxen på landet och där var det både får och gäss som bajsat där jag lekte... vilket var avsevärt svårare att undvika än små kattlortar.

I övrigt så håller katter en massa andra djur borta. Katter minskar andelen gnagare i området, 
vilka generellt sett är en avsevärt större hälsorisk
än en av en ägare skött och vaccinerad katt. Därtill så ger den även barn i stan en möjlighet att umgås med djur, även om de inte har dessa hemma. Det är helt enkelt bra för ungarna att de får förhålla sig till djur i området.

Till sist några ord om allergiker. Suck! Ja katter kan smita in om man har altan dörren öppen.
Men bo en våning upp i så fall då. Ska vi såga ner träden, och 
asfaltera gräsmattorna också för att undvika pollen. 
Vi kan inte minska allergierna genom att ta bort allergenen, utan man måste försöka behandla den allergiske. 

Jag tror det mesta av det här handlar om kontroll. Man vill ha kontroll på omvärden. Katter gör oftast som de vill och därför är de svåra att kontrollera.  Man dör inte av att en katt har kissat i sandlådan, men områdena skulle bli avsevärt tråkigare utan att katterna (tyckte jag även innan jag skaffade katt).


Andra bloggar om: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du har bara för lite kunskaper... för att förstå...

Toxoplasmos är inte alls så roligt att få om man är barn, gravid eller t o m vuxen.....

"Smittas en gravid kvinna som inte tidigare varit i kontakt med smittämnet finns risk att hon överför infektion till sitt foster och barnet kan födas med hjärnskador. Barnet kan också födas tillsynes friskt men senare utveckla blindhet/synnedsättning."

Se mer http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/toxoplasmos/

5:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home