onsdag, december 20, 2006

Adoption i Aftonbladet

Blev faktiskt förvånad när Aftonbladet har en helt vettig artikel om fallet. Är mitt förakt för kvällspressen för stort? Näää...

Rådmannen Mats Orstadius försvarar sitt och nämndens beslut.
- Det är inte förenligt med svensk lag eftersom man berövar barnet rätten att få reda på vem pappan är. Beslutet har inget att göra med att de är homosexuella (Aftonbladet).


Tar åter upp att det som var avgörande för rättens beslut var att man inte kunde spåra pappan. Det skulle då inte heller skulle vara ok att adoptera om man skaffat ungen av en okänd man på krogen som jag förslog tidigare. Vilket förstås är helt absurt ur ett barnperspektiv.

Därtill tas det upp att deras process börjats innan det ens var lagligt att inseminera för samkönade par i Sverige. Inte för att jag tycker det borde ha relevans, men domstolen lade vikt vid att inseminationen skett utomlands. Man tycker ju då att detta borde anses som "förmildrande". Fast hela det här resonemanget borde anses som irrelevant, då domstolens syfte är att se till barnets situation inte föräldrarnas handlande.