måndag, februari 25, 2008

Blockerad

Bajs också! En av mina arbetsplatser blockerar knuff, nyligen och resten av de anknytna siterna. Då gick det inte att pinga där inte.

Hur tänker man inom vårdverksamhet?

Jag har en vän som jobbar som boendeassistent och har blivit erbjuden att byta arbetsplats. Där hon jobbar nu har hon full koll på sina brukare, ingen är våldsam och risken för fysiska skador är små till obefintliga. Chefen erbjuder henne att byta arbetsplats till ett problemboende, där fysiskt våld mot personalen är vardag. Där anstälda har fått näsben brutna.

I ett sådant läge kan man tycka att en löneförhandling vore på sin plats. Att man kanske ska få mer betalt i en situation där man aktivt riskerar att få skador samt sina kläder sönderslitna (inga arbetskläder här inte). Inte då! I stället ska man känna sig ärad att man blir tillfrågad, att cheferna litar så på ens kompetens. Lönen är och skall vara densamma! Ära är säkert bra, men ska man motivera folk till att ta jobb där arbetssituationen är så usel, bör man nog se till att motivera med pengar.

Inför ett risktillägg om man jobbar i en situation som innebär risk för våld och kroppskada, så ska det nog bli lättare att rekrytera också.

lördag, februari 23, 2008

Uppmärksammar

Vill bara uppmärksamma en expressen ledare angående vårt nya kontrollsamhälle. I EU valet är det jag som röstar pirat.

torsdag, februari 21, 2008

Depp-tävling














Vill ha...


Lilija har, i samarbete med Raz, en tävling där du kan vinna en tavla med Johnny Depp!
Tavlan är endast målad för den här tävlingen så ingen annan har en likadan :)
Självklart är jag med i tävlingen & det hoppas jag du också är?
Kolla in tävlingen här för att delta du också. Lycka till! ”

onsdag, februari 20, 2008

Kränkt på Lärarhögskolan

Känner mig för lat för att kommentera hela historien om kränkningsanmällningar i skolan. Hänvisar i stället till Vanjas som redan gjort det.

Antipirater leker buckanjärer

Ler förstrött åt att IFPI har snott en ledare från Computer Sweden rakt av och lagt upp den på sin site. Det hela förklaras med att den ansvariga inte visste att upphovsrätten fungerar så.
– Det här är jätteklantigt av mig och jag har ju lärt mig av mitt misstag.
Jag har fört fram mina ursäkter till skribenten, säger Thomas Fridholm.

Kände du inte till att upphovsrätten även gäller skrivet material?
– Nej, inte på det sättet. Men det vet jag ju nu.
Det hela påminner om när Antipiratbyrån snodde ett klipp rakt av från radioprogrammet folkradion i P3, vilket räknas som ett allmänt framförande.
Ponténs förklaring var (radioklipp här):
Att de gjort ett fel och att de skulle fixa till det. Bara att inse att vi gjort ett misstag och vi får ta bort det.
Är det någon som har ett ytterligare exempel? I så fall har vi en trend, och kan uttala oss om upphovsrättslobbyn gärna piratkopierar själva, så länge ingen annan gör det.

måndag, februari 11, 2008

What if!

Det här är mitt första och förhoppningsvis enda sportinlägg. Sport är ett otyg som borde bekämpas och all sport borde rapporteras i särskilda medier så allmänheten skyddas från dumheterna. Det sagt, så gör jag precis tvärt om.

Kallur tog världsrekordet i 60m häck (konstig distans, påminner om skolidrotten). Alla hyllar och många jämför med Engkvist, där förstås Kallur framställs som den rena, oskyldiga tösen från Dalarna. Mot den bilden ställs den onda ryska fuskaren. Tös föresten, varför i hela friden kallar man en 26 årig elitidrottare för en tös? Det är väl ingen som kallar manliga idrottare straxs under trettio för gosse? Förminskande är vad det är.

Nåja till ämnet. What if, rent hypotetiskt, Kallur åkte fast för doping. Hur skulle media och folk reagera? Tror själv att det antagligen skulle målas upp som det största sveket i svenskidrottshistoria (historian om hur svenskar leker och kolektivt låssas som om det vore viktigt). Jag tror i alla fall att det definitivt skulle döda all tro på att svenska idrottare inte använder doping. Jag kan riktigt se löpsedlana framför mig om sveket. Kallur skulle behöva gå i landsflykt, det är i alla fall en sak som är säker.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Etiketter: , ,

söndag, februari 03, 2008

Riktiga troll

Ibland stöter man på troll på nätforum... sådana som för åsikter bara för att provocera eller göra folk arga.
Ibland blir folk beskylda för att vara troll, utan att de för den skull är det. Särskilt om man diskuterar hentai, drogpolitik eller prostitution.
Ibland springer man på folk som borde vara troll även om man inte är hundra om de är det. Om inte så är han det mest tydliga högerspöke jag någonsin sett.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Etiketter: ,