söndag, februari 18, 2007

Transfobi

Nu är jag igång och länkar till kvällspressen igen. Oförbätterlig.

Att sådant  här händer är en typisk beskrivning på vad jag finner sjukt i världen. 
Att människor finner det så hotande att de blivit attraherade av någon som råkar ha samma delar mellan benen så att de måste misshandla den de var attraherade av.

Det räcker inte med att säga: "Oj! Jag trodde du var tjej. Då får det nog vara." 
Utan man måste använda nävarna i den här situationen för att hävda sin sårade manlighet och för att radera eventuella misstankar över den egna heterosexualiteten.

Tycker dock att kommentaren på Rstvideo.com måste citeras.

"Sen förstår jag att mannen i fråga blev lite förvånad när kvinnan klädde av sig naken och det visade sig att hon var en man. För att göra en sån här sak måste man nämligen ha sjukt stora kulor."

Helt klart att det krävs en hel del mod, i övrigt föredrar jag att hänvisningar till mod inte 
baseras på storleken av ens testiklar men här passade det, för att plocka upp nån på stan för att man ska ha sex, utan att klargöra vilket kön man har. Antar man att det är uppenbart, eller är det helt enkelt att man överför ansvaret för andras homofobi på dem själva?


Andra bloggar om: , ,

lördag, februari 17, 2007

Kändisskvaller

Det här tar emot.... jag känner mig som en dålig och oseriös människa som ens skriver om det här. Och det är just de känslorna som får mig att slutligen skriva. Bekämpa viljan att vara pretantiös och bättre än så här.

Brittny Spears (urk) en artist som jag alltid funnit totalt musikaliskt ointressant, mainstream plastig och fysiskt oatraktiv, har rakat av sig håret. Och helt plötsligt så blir hon aningen snygg. Tycker det är lite intressant med hur ens smak för det normbrytande får en att ändra uppfattning om personers utseende. Sen kan man ju diskutera hur sunt det är att bry sig om utseendet hos nån amerikansk medioker artist över huvudtaget.

Skickar med en länk till en annan blogg, Basin City blues , om det här för jag är alltför pretto för att länka till Expressen (dessutom hycklar jag för jag har länkat till Aftonbladet förut).



Inga ettiketter idag...

torsdag, februari 15, 2007

Adoption och insemination

Hade tänkt kommentera det här: Lesbiskt par fick rätt till adoption
Har ju skrivit om det innan, fast just nu hittar jag inte hur man
internlänkar i sin egen blogg.
Det känns inte heller så viktigt. Hursom känner jag att eventuella kommentarer från mig inte behövs då det jag tycker står minst lika bra hos Mikaels blogg Förändring.


Andra bloggar om: , , ,

torsdag, februari 08, 2007

Hushållsnära tjänster, en del av offentlig sektor?

 Lite tankar kring det här som i debatten kallas hushållsnära tjänster.
Man pratar om att hälften av kostnaden för den enskilde som anlitar tjänsten ska kunna dras av på skatten. Idag skulle det vara ca 150 kr som det allmänna ska betala per städad timme. Hur stor post blir det här då i budgeten? Det beror självklart på i vilken omfattning det används. Under gårdagens Rapport i SVT, nämdes att i Beligen kostade det den belgiska staten 3 miljarder kr per år. Är det verkligen det bästa sättet att omsätta skattepengar?

Om vi ändå ska betala arbete som görs med skattepengar, kan vi inte lika gärna använda pengarna i den i dag underbemannade offentliga sektorn? Fler vuxna i skolan, utökad personal innom äldre vården och andra samhällsstödjande insatser som idag har dragit ner på personal. Lika mycket arbete bör väl skapas då?

Klart att det vore trevligt att någon kom hem till mig att städade? Men behövs det verkligen vara någon som staten finansierar? Är det effektivt spenderade skattepengar?

Andra bloggar om: , , ,